Бразилското крило Тете отбеляза два гола и записа асистенция при победата на Олимпик Лион с 4:1 срещу гостуващия Троа в първа среща от третия кръг на футболното първенство на Франция.

Корентен Толисо и Александър Лазакет бяха титуляри за Лион, като последният даде летящ старт на домакините с попадение още в третата минута, след като се възползва от грешен пас на защитника на Троа Адил Рами. Това беше втори гол за Лаказет след завръщането му от Арсенал.

Флориан Тардьо изравни от дузпа в 39-ата, преди Николас Таляфико да върне преднината на Лион в 47-ата минута след пас на бразилеца.

Тете се разписа две минути по-късно, когато беше добре позициониран и стреля с глава, а в 75-ата минута беше точен за втори път, когато се измъкна на двама защитници и прати топката в мрежата на съперника.

Лион се изкачи на второ място в класирането с 6 точки. Тимът започна кампания с успех срещу Аячо с 2:1, а срещата с Лориен миналия уикенд беше отложена заради лош терен. Троа е на последно място в класирането с три поражения от три срещи.